Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crêpes med hummerfyllning

Crêpes med hummerfyllning
Crêpes med hummerfyllning
Crêpes med hummerfyllning
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 120 gmjöl
  • 6 dlmjölk
  • 4ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gsmör- smält

Fyllning

  • 2 msksmör
  • 4 mskmjöl
  • 1 dlhummerfond- egen, eller 2-3 msk köpt fond
  • 3 dlmjölk
  • 1 dlgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 mskdill- hackad
  • 0,51 dlost- riven
  • kött- från 2 humrar

Gör så här

  1. Blanda mjöl och mjölk, vispa i ett ägg i taget. Tillsätt salt och smält smör. Låt svälla.

  2. Grädda gärna i en crêpespanna av järn eller i en pannkakslagg. Försök göra så tunna crêpes som möjligt. Låt kallna. Lägg ett smörgåspapper mellan varje crêpe.

  3. Fräs smör och mjöl. Tillsätt fond, mjölk och grädde. Låt koka under omrörning 5-10 minuter. Stuvningen skall vara tjock. Krydda och smaka av. Ta kastrullen från plattan. När stuvningen kallnat tillsätts hummer och dill.

  4. Lägg cirka 2 msk fyllning på varje crêpe. Vik eller rulla ihop. Lägg i en smord ugnsfast form.

  5. Riv ost över varje crêpe, värm i ugn på 200 grader cirka 10 minuter. Osten ska smälta ned och bli gyllene. Servera gärna med en fräsch sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök