Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crêpes med färsfyllning

Recept på crêpes med fruktig färsfyllning med teryakisås, färsk ananas, ingefära och sambal oelek som döljs inuti crêpesen.

Crêpes med färsfyllningCrêpes med färsfyllningCrêpes med färsfyllning
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 4 dlmjölk- 3 %
  • 0,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 krmsalt
  • 2 msksmör- smält

Fyllning

  • 1gul lök
  • 2 msksmör
  • 400 gblandfärs
  • 0,5 dlteriyakisås
  • 0,5ananas- färsk
  • 1 mskingefära- riven
  • 0,5 tsksambal oelek
  • salt
  • peppar

Till gratinering

  • 25 gsmör
  • 2 dllagrad ost- riven

Till servering

  • bladpersilja
  • sallad- blandad

Gör så här

  1. ispa samman ägg, vetemjöl och 1 deciliter mjölk i en skål, till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, grädde, salt och smält smör. Grädda cirka 12 tunna pannkakor i en stekpanna. Lägg upp dem på en tallrik med en remsa smörpapper mellan varje pannkaka.

  2. Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt färsen och smula sönder den under tiden den bryns. Tillsätt teryakisås, skalad ananas i små bitar, ingefära och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Lägg två skedar köttfärsfyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Pensla med smält smör och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter

  5. Servera med persilja och blandad sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Aslund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök