Recept & styling Christina Aslund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på crêpes med fruktig färsfyllning med teryakisås, färsk ananas, ingefära och sambal oelek som döljs inuti crêpesen.
ispa samman ägg, vetemjöl och 1 deciliter mjölk i en skål, till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk, grädde, salt och smält smör. Grädda cirka 12 tunna pannkakor i en stekpanna. Lägg upp dem på en tallrik med en remsa smörpapper mellan varje pannkaka.
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt färsen och smula sönder den under tiden den bryns. Tillsätt teryakisås, skalad ananas i små bitar, ingefära och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg två skedar köttfärsfyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Pensla med smält smör och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
Servera med persilja och blandad sallad.
Recept & styling Christina Aslund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök