Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Crêpes är fina franska pannkakor som ofta är fyllda med något sött. En klassiker är crêpes Suzette som flamberas med apelsinsmörsås och Grand Marnier. Häll den varma citronsåsen över crêpesen precis innan servering och bjud blåbärs-mascarponen till.
1. Blåbärsmascarpone: Rör ihop mascarponen med mjölken tills den är smidig. Blanda i florsocker. Vänd försiktigt i blåbären och ställ i kylen.
Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Sikta ner mjölet och vispa så att det blir en klimpfri smet. Smaksätt med socker, salt och vaniljpulver.
Stek tunna crêpes i smör i en liten stekpanna i ca 2 min på ena sidan och i 30 sek på andra sidan. Vik ihop och håll varmt under aluminiumfolie i ugnen i 75°.
Citronsås: Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Lägg smöret i stekpannan och tillsätt citronskal, citronsaft och socker. Låt sjuda till en simmig sås, i ca 5 min. Skeda såsen över crêpesen.
Servera direkt med blåbärsmascarpone.