Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Creole pralines

En söt fudge som görs med pekannötter eller mandel. Det här är traditionella godisbitar från de franska kvarteren i New Orleans.

Creole pralines
Creole pralines
Creole pralines
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 20 gsmör
  • 2,5 dlmuscovadosocker
  • 3 dlströsocker
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 0,5 dlmjölk
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 3,75 dlpekannötter
  • 35 gmörk choklad

Gör så här

  1. Lägg smör, muscovadosocker, strösocker, grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Rör om och sjud till 120 grader eller gör ett mjukt kulprov (droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula).

  2. Vänd i nötterna och klicka upp fudgen med ett par skedar på en plåt med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna.

  3. Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad, ringla över chokladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök