Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crème Ninon med grillad pilgrimsmussla

Grillade pilgrimsmusslor med creme ninon är en klassisk förrätt som kan förberedas och värmas vid servering. Grilla pilgrimsmusslorna strax före servering.

Crème Ninon med grillad pilgrimsmusslaCrème Ninon med grillad pilgrimsmusslaCrème Ninon med grillad pilgrimsmussla
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 4 dlgröna ärter- (frysta)
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 dlvatten
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tsksalt- + 1 krm
  • 1 krmvitpeppar- nymald + 1 krm
  • 1 krmvitvinsvinäger- ev lite
  • 4pilgrimsmusslor- stora
  • 0,5 mskolivolja
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör tills den är mjuk. Tillsätt ärter, vin, vatten och grädde och låt koka ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Gnid in musslorna med olja. Grilla dem hastigt, ca 1 minut på varje sida. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Trä upp musslorna på träspett.

  3. Häll upp soppan i skålar eller burkar och lägg ett spett tvärs över. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?