Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillade pilgrimsmusslor med creme ninon är en klassisk förrätt som kan förberedas och värmas vid servering. Grilla pilgrimsmusslorna strax före servering.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör tills den är mjuk. Tillsätt ärter, vin, vatten och grädde och låt koka ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Gnid in musslorna med olja. Grilla dem hastigt, ca 1 minut på varje sida. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Trä upp musslorna på träspett.
Häll upp soppan i skålar eller burkar och lägg ett spett tvärs över. Servera genast.