Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crème de cassis

Recept på crème de cassis. En ljum sommarkväll på verandan smakar det bra med ett litet glas hemgjord crème de cassis. Likören ingår även i aperitifen Kir Royale.

Crème de cassis
Crème de cassis
Crème de cassis
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gsvarta vinbär
  • 7 dleau de vie- eller brandy
  • 1 dlvatten
  • 2 dlströsocker

Gör så här

  1. Blanda bären med eau de vie. Låt stå ca 2 veckor.

  2. Stöt bären lätt i spriten innan den silas i silduk.

  3. Koka upp vatten och socker och koka till en sirap, ca 5 min. Låt kallna och blanda med den silade bärspriten. Häll upp i flaskor. Förvara i rumstemperatur och mörkt, håller ca 1 år.

Vad tyckte du om receptet?