Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Var snabb när karamellen hällts i formarna så att den inte hinner stelna innan den täckt formarna. Gör gärna crème caramelen dagen före servering så att den hinner stelna ordentligt.
Dela vaniljstängerna och skrapa ut fröna. Värm vaniljfrön och stänger, mjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt dra ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 150°. Blanda ner ägg och äggulor i kastrullen och rör till en jämn smet. Sila genom en finmaskig sil.
Koka ihop socker och vatten till en ljus karamell. Fördela karamellen i tjocka kaffekoppar eller ugnssäkra portionsformar. Låt svalna.
Häll äggsmeten i kopparna eller formarna. Häll hett vatten i en långpanna och ställ i kopparna. Grädda crème caramel i vattenbadet i ugnen ca 1,5 timme.
Stjälp upp desserterna vid servering så att karamellen flyter ut lite.