Läs mer: Bästa receptet på knäckig äppelpaj
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Crème brûlée - efterrätt till fest. Desserten kan med fördel göras dagen före servering. Låt stå i kylen och stelna. Strö över socker och bränn av precis före den ska ätas.
Sätt ugnen på 125 grader. Dela vaniljstängerna och skrapa ut fröna. Koka upp vaniljstänger och -frön, mjölk och socker under omrörning i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt stå ca 20 min.
Blanda ner äggulor och grädde i kastrullen och rör till en jämn smet. Sila genom en finmaskig sil.
Fördela smeten i tjocka kaffekoppar eller ugnssäkra portionsformar. Häll hett vatten i en långpanna och ställ i kopparna. Grädda crème brûléerna i vattenbadet i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt kallna.
Strö råsocker över formarna precis före servering. Bränn snabbt av sockret med en brännare tills brûléerna fått fin färg eller ställ formarna en kort stund under ugnens grillelement, men passa noga så att de inte bränns.
Läs mer: Bästa receptet på knäckig äppelpaj