Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crème brûlée med kardemumma

En traditionell brûlée smaksatt med kardemumma och vanilj blir bästa tillbehöret till rabarbern.

Crème brûlée med kardemumma
Crème brûlée med kardemumma
Crème brûlée med kardemumma

Ingredienser

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 0,5vaniljstång
  • 0,5 tskkardemummakärnor- hela
  • 5äggulor
  • 4 mskråsocker

Garnering

  • 0,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Häll grädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg ner både stång och frön i kastrullen tillsammans med kardemummakärnorna.

  2. Koka upp gräddmjölken med kryddorna och låt svalna. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ihop gräddmjölken med äggblandningen och låt dra i kylen ca 6 timmar.

  3. Sätt ugnen på 125º.

  4. Sila bort kardemumma och vaniljstång från smeten. Häll upp i små ugnssäkra formar. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Crèmen ska vara krämig men inte rinnig när den är färdig. Den stelnar till när den svalnat.Förvara formarna i kylen tills det är dags för servering.

  5. Strö socker på brûléerna och bränn till ett gyllenbrunt lock med gasbrännare.

    Foto: Agneta Thorsèn

    Rabarberdessert

Vad tyckte du om receptet?