Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En traditionell brûlée smaksatt med kardemumma och vanilj blir bästa tillbehöret till rabarbern.
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg ner både stång och frön i kastrullen tillsammans med kardemummakärnorna.
Koka upp gräddmjölken med kryddorna och låt svalna. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ihop gräddmjölken med äggblandningen och låt dra i kylen ca 6 timmar.
Sätt ugnen på 125º.
Sila bort kardemumma och vaniljstång från smeten. Häll upp i små ugnssäkra formar. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Crèmen ska vara krämig men inte rinnig när den är färdig. Den stelnar till när den svalnat.Förvara formarna i kylen tills det är dags för servering.
Strö socker på brûléerna och bränn till ett gyllenbrunt lock med gasbrännare.
Foto: Agneta Thorsèn
Rabarberdessert