Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på crème brûlée med jordgubbshjärtan. Den sammetslena, vaniljsmakande äkta crème brûléen känns igen på att den har ett sprött och knäckigt sockertak.
Sätt ugnen på 125°. Snitta upp vaniljstången på längden. Lägg den i en kastrull tillsammans med grädde och mjölk och koka upp. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och blanda ner dem i gräddmjölken.
Låt gräddmjölken svalna till ljummen och rör ner äggulor och socker. Vispa inte eftersom det inte ska komma in luft i smeten.
Smörj en ugnssäker form (12 x 12 cm) eller portionsformar, 8 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat. Tiden beror på formen/formarnas höjd och vidd. Det tar ca 55 min i djupare formar, ca 40 min i formar som är vidare och lägre.Låt svalna och ställ sedan formen i kylen.
Skär bort bladfästet på jordgubbarna med ett djupt V-format snitt. När de sedan skivas tunt får de formen av hjärtan.
Lägg skivorna på krämen. Strö över socker och karamellisera sockret med brännare. Servera genast.