Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på cème brûlée med Baileys och färska bär. Med sitt knäckiga skal och krämiga insida är detta en dessertfavorit man aldrig tröttnar på. Så enkel att göra och perfekt att förbereda dagen före. Här har vi gjort den lite magrare och tillsatt grekisk yoghurt.
Sätt ugnen på 125°. Koka upp grädden.
Vispa samman 1 dl socker och äggulor. Vispa i den heta grädden, yoghurt och likör.
Fördela smeten i tjocka kaffekoppar eller ugnssäkra portionsformar ställda i en långpanna. Häll hett vatten runtom formarna i pannan.
Grädda crème brûléerna mitt i ugnen 1–1,5 timme tills de precis har ”stannat” men fortfarande är dallriga. Låt kallna, gärna i kyl över natten.
Strö 2 msk socker över formarna och bränn av med en gasolbrännare tills sockret karamelliseras.
Servera med bär och gärna färsk lavendel.