Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crème brûlée med aprikoser

En överraskning i botten gör den klassiska brûléen ännu bättre.

Crème brûlée med aprikoserCrème brûlée med aprikoserCrème brûlée med aprikoser
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1vaniljstång
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • strösocker- (+2 msk)
  • 6äggulor
  • 10aprikoser- torkade (75 g)

Servering

  • 0,5 dlbrun farin strö- eller strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Sätt en långpanna med hett vatten på nedersta falsen.

  2. Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna. Lägg stång, frön, grädde, mjölk och 2 msk socker i en kastrull och koka upp.

  3. Vispa upp gulorna med resten av sockret. Vispa ner den varma gräddmjölken.

  4. Tärna aprikoserna och fördela i 10 små ugnssäkra formar eller glas à ca 1 dl. Sila över äggstanningen och ställ formarna i vattenbadet.

  5. Grädda 30–40 min tills de har stannat. Ta ut och låt formarna svalna. Kyl dem till nästa dag.

  6. Sockra ytan, smält sockret med brännare eller grilla högt i ugnen 2 min på högsta värme och luckan på glänt.

Vad tyckte du om receptet?