Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på crème brûlée, en klassisk fransk dessert med knäckig yta. Bäst resultat på den knäckiga karamellytan får man om man bränner två gånger. Strö ett jämnt lager med socker på ytan, bränn av och upprepa ytterligare en gång.
Dela vaniljstången på längden. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull, häll på grädden och mjölken, värm den till den är ljummen.
Vispa äggulor och socker till sockret smält. Häll äggsmeten i grädden. Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir brûléen extra krämig och fin.
Sätt ugnen på 100 grader.
Häll upp smeten i sex ugnsfasta runda formar. Grädda i ugnen i 45-50 minuter, de är färdiga när brûléen stannat.
Låt svalna och låt formarna stå i kylen i ett par timmar.
Strö över råsocker och bränn av med brännare.
Recept från Mitt kök