Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ta den klassiska desserten crème brûlée till nya höjder och smaksätt den med salt karamell. Vi toppar den med vaniljglass och kolasås men den kan även ätas som den är.
Koka upp socker och vatten. Låt det koka till en ljusbrun karamell. Koka upp grädde och mjölk i en annan kastrull. Häll gräddmjölken
i karamellen, lite i taget. Det kommer att bubbla upp och fräsa en del. Låt det sjuda tills karamellen lösts upp i gräddmjölken.
Vispa äggulorna tills de är ljusa och luftiga. Häll gräddmjölken över äggulorna under omrörning. Rör ner salt. Täck bunken med plastfolie och låt den stå i kylen i ca 12 tim.
Sätt ugnen på 110°. Fördela smeten i ugnssäkra skålar, ca 12 cm
i diameter. Ställ skålarna i en långpanna och häll på vatten i plåten, ca 2 cm upp. Grädda brûléerna mitt i ugnen i ca 1 tim, tills de har stelnat men fortfarande är lite dallriga. Låt dem kallna.
Strö socker på brûléerna och bränn det med en brännare. Upprepa en gång.
Servera brûléerna med en kula vaniljglass och kolasås.