Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spaniens svar på den franska crème bruléen, här med kardemumma och rosa grapefrukt.
Koka grädde, mjölk, kardemumma och apelsinskal i en minut. Låt stå och svalna i cirka 10 minuter.
Vispa ihop socker och äggulor och blanda med gräddmjölken.
Sila krämen och fördela i ugnsfasta portionsformar. Grädda i 100 grader varm ugn i cirka 30 minuter. Låt krämen svalna och ställ den sedan i kylen.
Skala och skiva grapefrukten tunt.
Ta fram formarna strax före servering, strö över socker och bränn med gasolbrännare eller grädda i 250 graders ugn med grillvärme i max 5 minuter tills sockret smälter, passa noga. Servera genast tillsammans med grapefrukten.
Recept från Mitt kök