Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crema catalana

Spaniens svar på den franska crème bruléen, här med kardemumma och rosa grapefrukt.

Crema catalana
Crema catalana
Crema catalana
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 6 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 1 stapelsin- rivet skal
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskkardemumma
  • 10 stäggulor
  • 2 stgrapefrukter- rosa, blodapelsin går också bra

Gör så här

  1. Koka grädde, mjölk, kardemumma och apelsinskal i en minut. Låt stå och svalna i cirka 10 minuter.

  2. Vispa ihop socker och äggulor och blanda med gräddmjölken.

  3. Sila krämen och fördela i ugnsfasta portionsformar. Grädda i 100 grader varm ugn i cirka 30 minuter. Låt krämen svalna och ställ den sedan i kylen.

  4. Skala och skiva grapefrukten tunt.

  5. Ta fram formarna strax före servering, strö över socker och bränn med gasolbrännare eller grädda i 250 graders ugn med grillvärme i max 5 minuter tills sockret smälter, passa noga. Servera genast tillsammans med grapefrukten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök