Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana. Serveras ljumma. Har crêpsen hunnit kallna kan de värmas några sekunder i mikron sedan de fyllts.
Vispa ägg, mjöl, mjöl, socker och salt till en klimpfri smet. Smält smöret i en stekpanna och häll det i smeten. Stek 8 tunna pannkakor av smeten och lägg dem undan för undan på ett bakplåtspapper.
Päron: Skala, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Grovhacka nötterna. Stek päronbitarna i smör och socker tills de fått fin färg. Ringla över citronsaften och blanda i nötterna.
Fördela päronblandningen på pannkakorna och rulla eventuellt ihop dem. Smaksätt smetanan med lönnsirap och servera till de päron- fyllda crêpsen. Garnera med citronmeliss.