Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana

Recept på crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana. Serveras ljumma. Har crêpsen hunnit kallna kan de värmas några sekunder i mikron sedan de fyllts.

Crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetanaCrêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetanaCrêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2ägg
  • 1 dlvetemjöl
  • 4 dlmjölk
  • 2 tskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 2 msksmör

Päron

  • 3päron
  • 50 gpekannötter
  • 2 msksmör
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskcitron- pressad

Smetana

  • 2 dlsmetana
  • 2 msklönnsirap

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa ägg, mjöl, mjöl, socker och salt till en klimpfri smet. Smält smöret i en stekpanna och häll det i smeten. Stek 8 tunna pannkakor av smeten och lägg dem undan för undan på ett bakplåtspapper.

  2. Päron: Skala, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Grovhacka nötterna. Stek päronbitarna i smör och socker tills de fått fin färg. Ringla över citronsaften och blanda i nötterna.

  3. Fördela päronblandningen på pannkakorna och rulla eventuellt ihop dem. Smaksätt smetanan med lönnsirap och servera till de päron- fyllda crêpsen. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?