Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glutenfri efterrätt med extra allt! Med den här galet roliga skapelsen imponerar du garanterat på både stor och liten. Perfekt att servera på kalaset eller på en lyxig brunch! Munkarna jäser i cirka 1 ½ timme.
Munkar: Smula ner jästen i en stor bunke.
Häll mjölken över jästen. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt.
Blanda bakpulver, mandelmjöl och majsstärkelse och rör ner i degvätskan.
Tillsätt havremjöl, pofiber, psylliumfrömjöl och ägg. Arbeta degen smidig några minuter. Sätt plastfilm över bunken och låt jäsa i 1 ½ timme.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen 1–1 ½ centimeter tjock. Tryck ut munkar med utstickare (rund kakform) cirka 8–9 centimeter i diameter. Tryck därefter ut rundlar med utstickare, cirka 2–3 centimeter i diameter, i mitten av munkarna. Lägg på plastfolie och låt jäsa i cirka 10 minuter.
Värm oljan i fritös eller kastrull till cirka 160–170 grader och fritera munkarna gyllenbruna på båda sidor. Låt munkarna få rinna av på en bit hushållspapper.
Rosa glasyr: Smält smöret i en kastrull, vispa i florsocker, vaniljsocker och mjölk. Droppa i lite färg. Låt glasyren svalna.
Doppa en sida av munkarna i glasyr, strö över strössel eller kokos och låt glasyren stelna.
Chokladglasyr: Vispa ihop alla ingredienser, smöret sist.
Doppa en sida av munkarna i glasyr, strö över strössel eller kokos och låt glasyren stelna.
Milkshake: Mixa och passera hallonen till en puré. Mixa därefter ihop alla ingredienserna.
Servering: Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad. Doppa kanten på glasen eller burkarna i den smälta chokladen och strö över kokos.
Häll milkshake i glasen eller burkarna. Lägg på munkar och glass, ringla över chokladsås och toppa med hallon och blåbär.
Recept från Mitt kök