Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crazy milkshake med salted caramel popcorn

Den här fantastiska desserten imponerar garanterat! Dessutom är den verkligen supergod. Självklart kan man även göra den i portionsskålar. Passar även bra att göra med karamellglass.

Crazy milkshake med salted caramel popcorn
Crazy milkshake med salted caramel popcorn
Crazy milkshake med salted caramel popcorn
Foto: Joel Wåreus

Chokladdoppade kringlor

  • vit choklad
  • 8 småsalta kringlor

Karamelliserade popcorn

  • 2 krmsalt
  • 5 dlpopcorn
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskvatten
  • 2 msksmör- mjukt

Milkshake

  • 1,5 lvaniljglass
  • 34 dlmjölk
  • 1 dlkolasås

Till garnering

  • 8chocolate chip cookies
  • 0,5 lvaniljglass
  • 2 dlgrädde

Gör så här

  1. Chokladdoppade kringlor: Smält chokladen i mikron eller i ett varmt vattenbad.

  2. Doppa ner kringlorna så att de täcks av chokladen och låt dem sedan stelna på ett bakplåtspapper.

  3. Karamelliserade popcorn: Strö saltet över popcornen.

  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

  5. Häll upp sockret och vattnet i en ren stekpanna. Rör om och låt sockret koka till en ljusbrun karamell, rör hastigt i smöret och popcornen.

  6. Vänd upp popcornen direkt på bakplåtspappret och låt svalna.

  7. Milkshake: Sätt fyra burkar med handtag i frysen i minst 10 minuter.

  8. Mixa vaniljglassen med mjölk till lagom tjock konsistens.

  9. Ta ut burkarna ur frysen och ringla kolasås på insidan av glasen och häll upp milkshaken.

  10. Servering: Lägg på två chocolate chip cookies på varje burk. Lägg på vaniljglass, vispad grädde, kringlor och popcorn. Ringla över kolasås och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök