Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är basen en passionerad apelsinmousse, som varvas med två
mandelbottnar. Garnera fritt och artistiskt med säsongens frukter och bär. Passionsfrukt bör dock alltid ingå! Låt tårtan spegla vad du känner för din älskade.
Så gör du en ringform:
För att få en lagom liten och hög form på minitårtorna har vi använt en 2 liters petflaska och gjort en egen ringform. Skär bort botten på flaskan och skär sedan av flaskan så du får en 6 centimeter hög ringform.
Botten: Sätt ugnen på 225 grader.
Riv mandelmassan grovt och tillsätt ägget.
Vispa tills massan ljusnar och blir luftig.
Täck en plåt med bakplåtspapper och rita upp två cirklar, (cirka 10 cm) med ringformen som mall.
Spritsa ut mandelsmeten till två bottnar i cirklarna.
Grädda bottnar gyllene i ugn, 220 grader, cirka 10 minuter.Mousse:1 Blötlägg gelatinet.
Blanda passionsfruktjuice, apelsinjuice och rivet apelsinskal.
Värm cirka hälften av juicen i en kastrull
och smält ner det urkramade gelatinet. Blanda med resten av juicen. Häll i en bunke och låt svalna till cirka 25 grader.
Vispa äggvitorna till en maräng genom att tillsätta sockret i omgångar.
Vispa grädden.
Rör ner marängen i juiceblandningen.
Vänd in grädden med stora luftiga tag till en slät mousse.Flammor: Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla arken med smält smör. Pudra med florsocker.
Grädda gyllene ett par minuter. Vakta vid ugnen!Montering av tårtan:
Lägg en av mandelbottnarna i ringformen.
Fyll på med mousse till hälften. Lägg ner den andra botten och fyll på med resterande mousse.
Ställ kallt så moussen stabiliseras.
Ta ur tårtan ur ringformen (skär eventuellt med en fuktad varm kniv runt kanten på ormen, för att lossa den).
Garnera tårtan med filodegsflammor och valfri frukt.
Recept från Mitt kök