Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crawfish étouffée

Crawfish étouffée är en populär traditionell rätt du hittar i Louisiana och New Orleans. Här vänds kräftorna ner i en tomatsås med lök, cajunkrydda och tabasco.

Crawfish étouffée
Crawfish étouffée
Crawfish étouffée
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • smör- till stekning
  • 1 mskvetemjöl
  • 3 dlchunky salsa
  • 12 dlvatten
  • 1 tskcajunkrydda
  • tabasco- några droppar
  • 400 gkräftstjärtar i lake
  • salt
  • svartpeppar- malen

Tillbehör

  • 1gul lök
  • 1orange paprika
  • smör- till stekning
  • 8 dlris- kokt,långkornigt ris eller råris
  • 8havskräftor- eller vanliga kräftor
  • oregano

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i smör, tillsätt vitlöken när löken börjar mjukna.

  2. Pudra över mjölet och häll i tomatsåsen och vattnet. Rör i cajunkryddan och tabasco. Koka upp såsen och vänd i kräftstjärtarna. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servering: Skala och skär löken i klyftor, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs löken och paprikan i smör.

  4. Lägg upp ris i botten på ett uppläggningsfat eller en ugnsform. Lägg på lök och paprika och häll på såsen. Lägg på havskräftorna och oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök