Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crabcakes med rödkålssallad & äpple

Dessa läckra krabbkakor passar som lunch eller lätt supémåltid, perfekt för dig som upptäckt dash-dieten. Pigga upp tallriken med en ätlig blomma eller färska örter.

Crabcakes med rödkålssallad & äpple
Crabcakes med rödkålssallad & äpple
Crabcakes med rödkålssallad & äpple
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Crabcakes

  • 400 gkrabbkött- på burk
  • 0,5gul lök
  • 2potatisar
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 1 mskkoriander- hackad
  • 0,5 dllätt crème fraiche
  • 2ägg
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- malen
  • 2 mskrapsolja
  • 2 krmchiliflakes

Tillbehör

  • 200 grödkål
  • 1äpple
  • 4 kvistarkoriander
  • 4limeklyftor
  • 4fullkornsbröd
  • 8 tskcream cheese

Gör så här

  1. Häll av krabbköttet i en sil, pressa gärna ur vätskan med handen eller med en sked.

  2. Skala och hacka löken fint.

  3. Skala och riv potatisen fint.

  4. Blanda samman alla ingredienser till krabbkakorna. Om färsen känns lös, kan du låta den rinna av ytterligare i en sil.

  5. Dela upp färsen och forma till åtta biffar.

  6. Stek i olja på medelhög värme. Vänd försiktigt, strö över chiliflakes.

  7. Servering: Strimla rödkålen på mandolin och skär äpplet i strimlor.

  8. Servera krabbkakorna med rödkål och äpple. Garnera med koriander och lime och servera med fullkornsbröd och cream cheese.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök