Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på couscoussallad med mozzarella. En matig sallad där de rostade grönsakerna ger couscousen en härlig saftighet.
Sätt ugnen på 250°. Halvera tomaterna. Halvera, kärna ur och grovtärna paprikan. Skala och tärna auberginen.
Lägg grönsakerna på en plåt. Blanda med 2 msk olja, timjan, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och låt svalna. Ringla över 1 1/2 msk vinäger.
Häll couscousen i en skål och häll över 1 msk olja. Koka upp 2 1/2 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt den heta buljongen över grynen, rör runt och täck med ett lock. Låt svälla i ca 5 min. Rör upp grynen med en gaffel.
Vänd ihop couscousen med grönsaker och oliver. Lägg på ett fat och servera med mozzarella och sallad.