Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Couscoussallad med räkor och grapefrukt

Couscousen kan bytas ut mot t ex bulgur eller quinoa. 

Couscoussallad med räkor  och grapefruktCouscoussallad med räkor  och grapefruktCouscoussallad med räkor  och grapefrukt
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dlcouscous
  • 500 gräkor- med skal eller 200 g skalade
  • 2blodgrape
  • 1gurka
  • 2tomater
  • 1 knippagräslök
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 tskingefära- riven
  • 2 krmsalt
  • 0,5 dlgrapefruktsaft- pressad

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Skala räkorna. Skala grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Pressa med handen saften ur grapefruktresterna och spara till dressingen.

  2. Skär gurka och tomat i bitar. Hacka gräslöken. Finfördela couscousen med en gaffel. Blanda den med räkor, grapefruktklyftor, gurka, tomat, gräslök och peppar.

  3. Blanda samman dressingen och servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?