Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Couscous är små förkokta gryn, som tillverkas av durumvetets kärna. Det är snabblagat och gott och kommer ursprungligen från Nordafrika. Kokt couscous kan sparas i kylskåp flera dagar utan att förlora nämnvärt i näringsinnehåll.
Tillaga couscousen. Lägg den i en stor skål.
Koka äggen i 10 minuter.
Hacka rödlöken fint och skär aprikoserna i små bitar. Dela cocktailtomaterna i halvor. Lägg rödlök, aprikoser, svarta bönor, tomater, sallad och finhackade örter i skålen med couscous och blanda runt.
Blanda ner olivoljan och citronsaften, smaka av med salt och peppar.
Toppa med räkor, kokta ägghalvor och ärtskott. Servera med citronmajonnäs.
Citronmajonnäs: Vispa upp äggula med elvisp och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under vispningen. Majonnäsen är klar när den tjocknar. Blanda ner crème fraiche och smaka av med och citronskal och -saft, salt och svartpeppar.
Recept från Mitt kök