Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Couscoussallad med räkor & citronmajonnäs


Couscous är små förkokta gryn, som tillverkas av durumvetets kärna. Det är snabblagat och gott och kommer ursprungligen från Nordafrika. Kokt couscous kan sparas i kylskåp flera dagar utan att förlora nämnvärt i näringsinnehåll.

Couscoussallad med räkor & citronmajonnäs

Couscoussallad med räkor & citronmajonnäs

Couscoussallad med räkor & citronmajonnäs

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 4 dlcouscous- kokt
  • 2ägg- kokta
  • 1rödlök
  • 10aprikoser- torkade, osvavlade
  • 1,5 dlsvarta bönor- kokta
  • 10cocktailtomater
  • 150 gsallad- blandad,till exempel baby-spenat, rucola, romansallad
  • 0,5 dlbladpersilja- finhackad
  • 0,5 dldill- finhackad
  • 1 dlolivolja
  • 1citron- saften av
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 gräkor- skalade
  • ärtskott- en bunt

Citronmajonnäs:

  • 1äggula- av rumsvarmt ägg
  • 1 dlsolrosolja
  • 1citron- rivet skal och lite pressad saft av
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga couscousen. Lägg den i en stor skål.

  2. Koka äggen i 10 minuter.

  3. Hacka rödlöken fint och skär aprikoserna i små bitar. Dela cocktailtomaterna i halvor. Lägg rödlök, aprikoser, svarta bönor, tomater, sallad och finhackade örter i skålen med couscous och blanda runt.

  4. Blanda ner olivoljan och citronsaften, smaka av med salt och peppar.

  5. Toppa med räkor, kokta ägghalvor och ärtskott. Servera med citronmajonnäs.

  6. Citronmajonnäs: Vispa upp äggula med elvisp och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under vispningen. Majonnäsen är klar när den tjocknar. Blanda ner crème fraiche och smaka av med och citronskal och -saft, salt och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök