Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Couscoussallad med frukt

Visst kan du smaksätta couscous! Det blir bäst om du fräser kryddorna i lite olivolja innan du slår på vattnet.

Couscoussallad med frukt
Couscoussallad med frukt
Couscoussallad med frukt
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1vitlöksklyfta
  • 2 krmchiliflakes
  • 0,5 tskpaprikapulver- rökt
  • olivolja- att fräsa kryddor i 4 dl vatten + 2 dl couscous
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 ljordgubbar
  • 1melon
  • 1päron
  • rucola- några nävar
  • 200 grökt skinka

Chèvresås

  • 100 gchévre- bredbar
  • 1 dlgräddfil
  • 2 tskhonung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pressa vitlöken och fräs med chiliflakes och paprika pulver i olivolja i en kastrull.

  2. Tillsätt vattnet och låt det koka upp.

  3. Tillsätt couscous och salt och låt det dra under lock i 10 minuter. Låt couscousen svalna så att den är ljummen. Rör ner pressad citron.

  4. Dela jordgubbarna i halvor och melonen i kulor eller tärningar. Skär päronet i tärningar.

  5. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat och strö på jordgubbar, melon, päron och rucola. Forma några skinkskivor till rosor och lägg dem ovanpå. Servera resten av skinkan bredvid.

  6. Blanda chèvre, gräddfil, honung, salt och peppar till en sås. Servera salladen med chèvresåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök