Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Couscouspanerad fisk med tomat och bönsalsa

Med världens snabbaste tillbehör, het tomat- och bönsalsa, är rätten klar på mindre än 10 minuter.

Couscouspanerad fisk med tomat och bönsalsaCouscouspanerad fisk med tomat och bönsalsaCouscouspanerad fisk med tomat och bönsalsa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 23tomater- gärna olika färg (150 g)
  • 1 burkbönor- blandade (400 g)
  • 0,5 dltomatsalsa
  • 300 gfiskfilé- (sej eller torsk)
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlcouscous- finkornig
  • 1 msksmör
  • 0,5 dlkoriander- eller bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar. Skölj bönorna och rör ihop dem med salsa och tomater. Värm 2-3 min i mikro.

  2. Skölj fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Vänd  dem i couscous. Stek filéerna i smör 2-3 min på varje sida. Lägg ett lock över den sista minuten för att couscousen ska fuktas av ångan.

  3. Servera med bönsalsa och garnera med hackad koriander.

Vad tyckte du om receptet?