Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Couscousfyllda paprikor

Matiga paprikor är tacksamma att förbereda fram till grillning och sedan bara lägga på grillgallret strax innan det är dags att slå sig ned till bords.

Couscousfyllda paprikor
Couscousfyllda paprikor
Couscousfyllda paprikor
PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 5 dlcouscous- färdigkokt (koka i buljong)
  • 1 mskcitronsaft
  • skal- rivet från 1 citron
  • saft- från 1/2 citron
  • 1 storvitlöksklyfta- finhackad
  • 1 dlmynta- hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dlolivolja
  • 75 gmandel- rostad, hackad
  • 150 gfetaost
  • 6paprikor

Gör så här

  1. Rör samman couscous, skal och saft från citron, vitlök, mynta, olivolja samt riven fetaost. Blanda noga och smaka av med salt och svartpeppar.

  2. Skär av ett litet lock på paprikorna. Är de väldigt runda och platta upptill kan du använda själva roten som lock. Är paprikorna mer spetsiga är toppen mer lämplig att använda som lock. Rensa försiktigt ut kärnhuset.

  3. Fyll paprikorna med couscousfyllningen och sätt på locken igen. Fäst dem gärna med exempelvis stekgarn eller tandpetare så att locket inte trillar av under tillagning.

  4. Grilla paprikorna över svag värme i cirka 8 minuter eller tills de fått färg och fyllningen är varm. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök