Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingklubbor täckta med en knaprig yta av cornflakes tillsammans med ugnsbakad sötpotatis. Strö över chiliflakes och garnera med rosmarin.
Cornflakeskyckling: Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen. Strö ut vetemjölet på en tallrik. Vänd kycklingen i mjölet.
Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel. Krossa cornflakesen och strö ut på en tallrik. Vänd kycklingen i ägget och sedan i cornflakes. Stek kycklinglåren i smör tills de är gyllenbruna.
Lägg kycklingen i en ugnsfastform och sätt in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills de är genomstekta.
Majskolvar: Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i majsen och låt koka i cirka 5 minuter. Häll av vattnet. Skär upp majsen i cirka 4 centimeter breda bitar och stek dem i lite smör.
Hasselbackssötpotatis: Sätt ugnen på 175 grader.
Skåra potatisen på toppen, skåra med 3 milliters mellanrum genom halva potatisarna. Lägg potatisen i en ugnsfastform eller på en plåt.
Smält smöret och pensla potatisen med smör, strö över ströbröd. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.
Ta ut formen ur ugnen. Lägg tomaterna runtom. Skala och dela på lökarna, lägg löken i formen. Sätt in formen i cirka 20-25 minuter tills sötpotatisen mjuknat.
Strö över chiliflakes och garnera med rosmarin.
Chilidipp: Rör ihop majonnäs, gräddfil, ketchup och chipotlepasta. Strö över lite chiliflakes.
Servering: Lägg upp kycklingen och majsen i formen med hasselbackspotatisen. Servera med chilidipp.
Recept från Mitt kök