Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cornflakeskyckling med hasselbackssötpotatis

Kycklingklubbor täckta med en knaprig yta av cornflakes tillsammans med ugnsbakad sötpotatis. Strö över chiliflakes och garnera med rosmarin.

Cornflakeskyckling med hasselbackssötpotatis
Cornflakeskyckling med hasselbackssötpotatis
Cornflakeskyckling med hasselbackssötpotatis
Foto: Joel Wåreus

Cornflakeskyckling

  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 4kycklingklubbor
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 3 dlcorn flakes
  • smör- att steka i

Majskolvar

  • 2majskolvar
  • smör- till stekning

Hasselbackssötpotatis

  • 4sötpotatisar
  • 2 msksmör
  • 2 mskströbröd
  • 1 askkvisttomater- små
  • 2schalottenlökar
  • 0,5 tskchiliflakes
  • rosmarin

Chilidipp

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlgräddfil
  • 1 mskketchup
  • 2 mskchipotle chili pasta
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Cornflakeskyckling: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Salta och peppra kycklingen. Strö ut vetemjölet på en tallrik. Vänd kycklingen i mjölet.

  3. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel. Krossa cornflakesen och strö ut på en tallrik. Vänd kycklingen i ägget och sedan i cornflakes. Stek kycklinglåren i smör tills de är gyllenbruna.

  4. Lägg kycklingen i en ugnsfastform och sätt in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills de är genomstekta.

  5. Majskolvar: Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i majsen och låt koka i cirka 5 minuter. Häll av vattnet. Skär upp majsen i cirka 4 centimeter breda bitar och stek dem i lite smör.

  6. Hasselbackssötpotatis: Sätt ugnen på 175 grader.

  7. Skåra potatisen på toppen, skåra med 3 milliters mellanrum genom halva potatisarna. Lägg potatisen i en ugnsfastform eller på en plåt.

  8. Smält smöret och pensla potatisen med smör, strö över ströbröd. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.

  9. Ta ut formen ur ugnen. Lägg tomaterna runtom. Skala och dela på lökarna, lägg löken i formen. Sätt in formen i cirka 20-25 minuter tills sötpotatisen mjuknat.

  10. Strö över chiliflakes och garnera med rosmarin.

  11. Chilidipp: Rör ihop majonnäs, gräddfil, ketchup och chipotlepasta. Strö över lite chiliflakes.

  12. Servering: Lägg upp kycklingen och majsen i formen med hasselbackspotatisen. Servera med chilidipp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök