Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Corn fritters – friterade majsbollar med chilidipp

Recept på friterade majsbollar med chilidipp. Riktigt gott snacks som ska ätas helt nylagat. Gör såsen först och fritera precis innan servering.

Corn fritters – friterade majsbollar med chilidippCorn fritters – friterade majsbollar med chilidippCorn fritters – friterade majsbollar med chilidipp
Friterade majsbollar med chilidipp Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 300 gmajskorn- kokta
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 mskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 2 dlvatten- kallt

Chilidipp

  • 1salladslök
  • 2 dlsweet chilisås
  • 2 msksesamolja
  • 1 mskjapansk soja
  • 1 msksrirachasås

Fritering

  • 1 lrapsolja

Gör så här

  1. Chilidipp: Ansa och skiva sallads-löken tunt. Rör ihop alla ingredienser.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och chiliflakes. Tillsätt det kalla vattnet och vispa till en slät smet. Vänd i majsen.

  3. Fritering: Hetta upp oljan i en gryta till 170°. Ta upp matskedsstora klickar av smeten med och lägg försiktigt i några åt gången i oljan. Fritera i ca 2 min på varje sida. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Servera corn fritters genast med chilidippen.

Vad tyckte du om receptet?