Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cordon bleu - recept på klassisk fylld schnitzel

Recept på cordon bleu - en ost- och skinkfylld schnitzel som paneras i färskt bröd och alltså inte i ströbröd. Oftast används kokt skinka men med rökt skinka får schnitzeln mer smak.

Cordon bleu - recept på klassisk fylld schnitzelCordon bleu - recept på klassisk fylld schnitzelCordon bleu - recept på klassisk fylld schnitzel
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 skivorkalvinnanlår- (à 150 g)
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 4 skivorrökt skinka- eller kokt skinka
  • 8 skivoremmentaler
  • 4 skivorformbröd- vitt
  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 50 gsmör
  • 2 mskrapsolja

Tillbehör

  • gröna ärter
  • grönsallad

Gör så här

  1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda dem med 1 tsk salt och peppar. Lägg en skiva skinka och två skivor ost på ena halvan av köttskivorna. Vik över den andra halvan och tryck till ­ordentligt.

  2. Skär bort kanterna på formbrödet. Mixa det till smulor i en matberedare. Vänd de dubbla schnitzlarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i brödsmulorna blandade med 1/2 tsk salt. Låt dem ligga och torka i ca 15 min.

  3. Stek schnitzlarna i smör och olja i ca 5 min på varje sida. Servera dem ­nystekta med ärter och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: