Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på cordon bleu - en ost- och skinkfylld schnitzel som paneras i färskt bröd och alltså inte i ströbröd. Oftast används kokt skinka men med rökt skinka får schnitzeln mer smak.
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda dem med 1 tsk salt och peppar. Lägg en skiva skinka och två skivor ost på ena halvan av köttskivorna. Vik över den andra halvan och tryck till ordentligt.
Skär bort kanterna på formbrödet. Mixa det till smulor i en matberedare. Vänd de dubbla schnitzlarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i brödsmulorna blandade med 1/2 tsk salt. Låt dem ligga och torka i ca 15 min.
Stek schnitzlarna i smör och olja i ca 5 min på varje sida. Servera dem nystekta med ärter och sallad.
Läs också: