Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cookies med jordnötter & non stop

Med ljust muscovadosocker i kakdegen får dina cookies den rätta, lite kolaknäckiga smaken.

Cookies med jordnötter & non stopCookies med jordnötter & non stopCookies med jordnötter & non stop
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 225 gsmör- mjukt
  • 2 dlströsocker
  • 2,5 dlmuscovadosocker- ljust
  • 2ägg
  • 2 tskvaniljsocker
  • 6,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 3 dlNonstop
  • 2,5 dljordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör ihop smör, socker, muscovadosocker, ägg och vaniljsocker.

  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda i. Blanda i hälften av Non stopen och hälften av jordnötterna.

  4. Dela upp degen i 25 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något.

  5. Tryck i resten av Non stopen och jordnötterna i kakorna så att de ligger på ytan.

  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 minuter. Ta ut kakorna och låt svalna på plåten. Flytta över dem till ett galler och låt svalna helt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök