Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa kakor blir roligare att servera än vanliga kakor. Drick upp mjölken först och ät sedan upp kakan. Snåla inte med chokladen som penslas i då den ger en bra isolering för mjölken när de serveras.
Blanda smör och socker i en köksassistent med vinge till en krämig konsistens. Tillsätt sedan mjöl, kakao och salt och arbeta ihop till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta fram koppar av rostfritt stål, ca 6 cm höga och 4 cm i diameter.
Mjöla en torr yta och kavla ut degen tunt. Stansa ut rundlar, 2 cm större än kopparna. Tryck sedan ut degen i varje kopp och skär bort överbliven deg. Nagga kopparna lätt i botten och låt dem sedan stå i frysen i 2 tim.
Sätt ugnen på 180° varmluft. Fyll kopparna med vetemjöloch grädda dem i 10 min med mjölet i. Häll ut mjölet och pensla bort det överflödiga med en pensel. Grädda dem sedan i ytterligare 5 min tills de fått lite färg och är färdigbakade. Låt dem svalna en aning och ta ut dem ur formen medan de är lite varma. Låt dem kallna.
Smält chokladen och pensla ett tjockt lager i kopparna. Låt det stelna och servera sedan kopparna med mjölk i.