Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cookie pops – Påskharar (kakklubbor)

Cookie pops är det nya efter cup cakes. Rita av mallen här intill på smörpapper, här i form av en påskhare.

Cookie pops – Påskharar (kakklubbor)
Cookie pops – Påskharar (kakklubbor)
Cookie pops – Påskharar (kakklubbor)
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl- + 0,5 dl
  • 2 mskflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5citron
  • 100 gsmör
  • 1 mskvatten
  • 1ägg

Pensling och glasyr

  • 1äggvita
  • 23 dlflorsocker

Garnering

  • 2 mskströssel

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda mjöl, florsocker, vaniljsocker och citronskal. Skär smöret i tärningar och blanda med de torra ingredienserna. Häll i vattnet och blanda hastigt ihop till en ­smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Skär ut kakor efter mallen och stansa ut rundlar. Klistra fast rundlarna på de utskurna bitarna med lite äggvita. Lägg ut grillpinnar av trä på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på kakorna och tryck till ordentligt.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–15 min.

  4. Vispa upp resten av äggvitan och blanda i florsocker. Rör till en fast glasyr. Fyll ­glasyren i en engångsspritspåse. Garnera påskhararna med glasyr och strössel. Låt glasyren stelna. Sätt cellofan och en ­rosett på varje hare.

Vad tyckte du om receptet?