Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cookie pie med jordnötter

Fyll en gjutjärnspanna med kaksmet, hackad mörk choklad och jordnötter och grädda mitt i ugnen. Servera pajen med vaniljglass, vispgrädde, marshmallows, körbär och hemlagad chokladsås.

Cookie pie med jordnötter
Cookie pie med jordnötter
Cookie pie med jordnötter
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • smör- till stekpannan
  • mjöl- till stekpannan
  • 200 gsmör- mjukt
  • 2 mskjordnötssmör
  • 1 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 1 dlljust muscovadosocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1ägg
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlmörk choklad- hackad
  • 2 dljordnötter

Chokladsås

  • 1 dlkakao
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten

Tillbehör

  • vaniljglass
  • grädde- vispad
  • småmarshmallows
  • körsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en gjutjärnspanna.

  2. Vispa smör, jordnötssmör, muscovadosocker och vaniljsocker fluffigt. Vispa i ägget.

  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål och rör ner i smeten.

  4. Vänd ner chokladen och jordnötterna.

  5. Forma degen till en rund bulle och lägg i stekpannan, platta till den så att den täcker botten på hela stekpannan.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 35-40 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.

  7. Chokladsås: Koka ihop allt i några minuter tills chokladsåsen börjar tjockna. Låt den svalna.

  8. Servering: Dela kakan i åtta tårtbitar, dela varje bit på mitten och lägg upp på serveringstallrikar. Lägg på glass och grädde. Garnera med marshmallows och körsbär. Ringla över chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök