Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyll en gjutjärnspanna med kaksmet, hackad mörk choklad och jordnötter och grädda mitt i ugnen. Servera pajen med vaniljglass, vispgrädde, marshmallows, körbär och hemlagad chokladsås.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en gjutjärnspanna.
Vispa smör, jordnötssmör, muscovadosocker och vaniljsocker fluffigt. Vispa i ägget.
Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål och rör ner i smeten.
Vänd ner chokladen och jordnötterna.
Forma degen till en rund bulle och lägg i stekpannan, platta till den så att den täcker botten på hela stekpannan.
Grädda mitt i ugnen i cirka 35-40 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.
Chokladsås: Koka ihop allt i några minuter tills chokladsåsen börjar tjockna. Låt den svalna.
Servering: Dela kakan i åtta tårtbitar, dela varje bit på mitten och lägg upp på serveringstallrikar. Lägg på glass och grädde. Garnera med marshmallows och körsbär. Ringla över chokladsås.
Recept från Mitt kök