Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Röda bönor, paprika och sidfläsk ger det kubanska riset sin speciella smakkaraktär.
Lägg bönorna i blöt i kallt vatten över natten. Häll av blötläggningsvattnet. Koka upp 3/4 liter vatten med salt, lagerblad och paprikabitar. Koka bönorna mjuka i spadet, ca 40 minuter. Låt dem rinna av.
Skär fläsket i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn snabbt fläsktärningarna i olja i en kastrull eller gryta. Lägg i vitlök och lök och stek under omrörning tills löken är glansig.
Lägg i riset, rör om och stek ett par minuter. Häll på vätskan, kryddor och salt. Koka upp och koka 10 minuter. Lägg i de avrunna bönorna och småkoka under lock tills riset är färdigt.