Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Congri - kubanskt ris

Röda bönor, paprika och sidfläsk ger det kubanska riset sin speciella smakkaraktär. 

Congri - kubanskt ris
Congri - kubanskt ris
Congri - kubanskt ris

Ingredienser

  • 2,5 dlröda bönor (kidney beans)
  • 1,5 tsksalt
  • 1lagerblad
  • 0,5grön paprika

Till riset

  • 125 grökt sidfläsk
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 2,5 dllångkornigt ris
  • 5,5 dlvatten
  • 2 tskoregano- smulad
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt
  • 1 nypasvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt i kallt vatten över natten. Häll av blötläggningsvattnet. Koka upp 3/4 liter vatten med salt, lagerblad och paprikabitar. Koka bönorna mjuka i spadet, ca 40 minuter. Låt dem rinna av.

  2. Skär fläsket i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn snabbt fläsktärningarna i olja i en kastrull eller gryta. Lägg i vitlök och lök och stek under omrörning tills löken är glansig.

  3. Lägg i riset, rör om och stek ett par minuter. Häll på vätskan, kryddor och salt. Koka upp och koka 10 minuter. Lägg i de avrunna bönorna och småkoka under lock tills riset är färdigt.

Vad tyckte du om receptet?