Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Confiture de melon

Fantastiskt god marmelad. Passar bra till bland annat ostar och croissanter. Eftersom melon inte innehåller några mängder pektin blir den här marmeladen lite lösare i konsistensen än vanligt.

Confiture de melon
Confiture de melon
Confiture de melon
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1cantaloupe
  • 2 mskvatten
  • 2stjärnanis
  • 2,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melonen och skär i bitar.

  2. Lägg melonbitarna i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp och sjud i cirka 10 minuter.

  3. Lägg i stjärnanisen och sockret, sjud i ytterligare 7–10 minuter.

  4. Häll upp i en väl rengjord glasburk och sätt på locket direkt.

  5. Låt svalna och förvara burken i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök