Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Romanesco, sojabönor och rostad vitlöksdressing med kapris passar finfint till den långsamt tillagade fågeln.
Torka av ankbrösten och snitta ett rutmönster i fettet. Bryn ankbröstet med den feta sidan nedåt i en het stekpanna i 3 minuter. Vänd och bryn den andra sidan 1 minut. Salta och krydda köttet med svartpeppar, salvia och persilja. Lägg ankbrösten i en trång gryta. Skala och skär schalottenlök och vitlöksklyfta i skivor och lägg i grytan.
Sätt ugnen på 100 grader. Smält ankfettet i en kastrull och häll över ankbrösten. Lägg på lock och ställ i nedre delen av ugnen i cirka 2 timmar. Låt kallna. Ta upp brösten och skrapa av fettet. Skär upp i tunna skivor.
Dressing: Skala och fräs vitlöksklyftorna på medelvärme i en kastrull med olivolja tills de är gyllenbruna. Mixa samman med mixerstav. Tillsätt crème fraiche, mjölk och äppelcidervinäger. Smaka av med salt, peppar, persilja och kapris.
Koka haricots verts, romanesco i buketter och sojabönor i lättsaltat vatten, 3-4 minuter, och servera som grönsaksbädd på tallrikarna. Lägg skivor av ankbröstet ovanpå och ringla över dressingen. Garnera med kapris.
Recept från Mitt kök