Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Confiterat ankbröst med haricots verts

Romanesco, sojabönor och rostad vitlöksdressing med kapris passar finfint till den långsamt tillagade fågeln.

Confiterat ankbröst med haricots verts
Confiterat ankbröst med haricots verts
Confiterat ankbröst med haricots verts
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2ankbröst- cirka 700 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msksalvia- hackad
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2ankfett- à 170 g

Dressing

  • 3vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlmjölk
  • 1 tskäppelcidervinäger
  • salt
  • peppar
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 2 mskkapris

Till serveringen

  • 150 gharicots verts
  • 1 huvudromanesco
  • 250 gsojabönor
  • kapris

Gör så här

  1. Torka av ankbrösten och snitta ett rutmönster i fettet. Bryn ankbröstet med den feta sidan nedåt i en het stekpanna i 3 minuter. Vänd och bryn den andra sidan 1 minut. Salta och krydda köttet med svartpeppar, salvia och persilja. Lägg ankbrösten i en trång gryta. Skala och skär schalottenlök och vitlöksklyfta i skivor och lägg i grytan.

  2. Sätt ugnen på 100 grader. Smält ankfettet i en kastrull och häll över ankbrösten. Lägg på lock och ställ i nedre delen av ugnen i cirka 2 timmar. Låt kallna. Ta upp brösten och skrapa av fettet. Skär upp i tunna skivor.

  3. Dressing: Skala och fräs vitlöksklyftorna på medelvärme i en kastrull med olivolja tills de är gyllenbruna. Mixa samman med mixerstav. Tillsätt crème fraiche, mjölk och äppelcidervinäger. Smaka av med salt, peppar, persilja och kapris.

  4. Koka haricots verts, romanesco i buketter och sojabönor i lättsaltat vatten, 3-4 minuter, och servera som grönsaksbädd på tallrikarna. Lägg skivor av ankbröstet ovanpå och ringla över dressingen. Garnera med kapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök