Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Confiterad kyckling med haricots verts och majonnäs blir saftigt och gott. Kycklingen går bra att laga dagen före servering. Servera gärna med krispig sallad och pommes.
Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken och lägg den och dragonkvistarna på kycklingen. Krydda med salt och peppar. Täck kycklingen med olja.
Tillaga mitt i ugnen ca 3 timmar, tills köttet börjar lossna från benen. Låt kycklingen svalna i oljan.
Majonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt. Späd eventuellt med lite vatten om majonnäsen blir för tjock.
Höj ugnsvärmen till 250°. Ta kycklingen ur oljan och lägg den i en ny ugnssäker form. Tillaga högt upp i ugnen tills kycklingen är gyllenbrun, ca 10 min.
Stek haricots vertsen i olja ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
Servera kycklingen med haricots verts och majonnäs.