Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Griskinder kan vara svåra att få tag på. Säkrast är att beställa i köttdisken i god tid.
Putsa bort de grova fetthinnorna på kinderna.
Gnid in flingsaltet i köttet och låt rimma 20 min. Lägg upp i durkslag. Låt rinna av ca 10 min.
Smält ankfettet tillsammans med olja, vitlök, lagerblad, pepparkorn och rosmarin.
Lägg ner kinderna i den varma oljan och koka upp. Dra ner till medelstark värme och koka 1 timme utan lock. (Om du inte ska äta kinderna direkt kan de förvaras i en burk med tättslutande lock ca 4 dagar.)
Koka äggen 8 min efter första kokbubblan. Skala och halvera.
Ansa salladen, bryt i mindre bitar. Skölj i kallt vatten. Slunga i handduk eller salladsslunga.
Rosta pistaschnötterna i torr panna tillsammans med salt. Blanda med russin. Blanda alla ingredienser till dressingen.
Ta upp köttet ur oljan och stek det hastigt i het panna med smör eller olja. Servera kinderna med sallad, ägg, pistaschnötter och russin. Ringla dressingen över.