Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Confiterad griskind med pistaschsallad

Griskinder kan vara svåra att få tag på. Säkrast är att beställa i köttdisken i god tid.

Confiterad griskind med pistaschsallad
Confiterad griskind med pistaschsallad
Confiterad griskind med pistaschsallad

Ingredienser

  • 1 kggriskind
  • 3,5 mskflingsalt
  • 500 gankfett
  • 4 dlolivolja
  • 6vitlöksklyftor
  • 5lagerblad
  • 20svartpepparkorn
  • 2rosmarin- kvistar
  • 1 msksmör- eller rapsolja

Sallad

  • 4ägg
  • 4gemsalladshuvuden
  • 2romansalladshuvuden
  • 1 dlpistaschnötter
  • 1 krmsalt
  • 0,5 dlsultanrussin

Dressing

  • 2 msksherryvinäger
  • 4 mskrapsolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Putsa bort de grova fetthinnorna på kinderna.

  2. Gnid in flingsaltet i köttet och låt rimma 20 min. Lägg upp i durkslag. Låt rinna av ca 10 min.

  3. Smält ankfettet tillsammans med olja, vitlök, lagerblad, pepparkorn och rosmarin.

  4. Lägg ner kinderna i den varma  oljan och koka upp. Dra ner till medelstark värme och koka 1 timme utan lock. (Om du inte ska äta kinderna direkt kan de förvaras i en burk med tättslutande lock ca 4 dagar.)

  5. Koka äggen 8 min efter första kokbubblan. Skala och halvera.

  6. Ansa salladen, bryt i mindre bitar. Skölj i kallt vatten. Slunga i handduk eller salladsslunga.

  7. Rosta pistaschnötterna i torr panna tillsammans med salt. Blanda med russin. Blanda alla ingredienser till dressingen.

  8. Ta upp köttet ur oljan och stek det hastigt i het panna med smör eller olja. Servera kinderna med sallad, ägg, pistaschnötter och russin. Ringla dressingen över.

Vad tyckte du om receptet?