Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Coleslaw med grillad majs och senapsdressing

Coleslaw med grillad majs och senapsdressing passar bra till grillat. Grönkålsmixen består av en blandning av finstrimlad grön-, röd- och vitkål samt gul och orange morot.

Coleslaw med grillad majs och senapsdressingColeslaw med grillad majs och senapsdressingColeslaw med grillad majs och senapsdressing
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3majskolvar- färska, med blast
  • 0,5 tskflingsalt
  • 300 ggrönkålsmix- Vegibar

Senapsdressing

  • 1 msksenapsfrön- bruna
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 tskströsocker
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg majsen i kallt vatten ca 30 min.

  2. Dressing: Koka senapsfröna i vatten ca 5 min. Häll av i sil under rinnande kallt vatten. Lägg fröna i en skål och vispa i vinäger, socker, senap, olja, salt och peppar.

  3. Vik ner blasten från majsen och knyt ihop i toppen med ett blastblad. Lägg majskolvarna på grillen och grilla dem runt om ca 10 min, tills de får ordentligt med färg. Krydda med flingsalt.

  4. Vänd ihop grönkålsmixen med dressingen. Skär av majskornen från kolvarna och blanda kornen med salladen. Lägg upp på fat.

Vad tyckte du om receptet?