Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Coleslaw - krämig vitkålssallad med majonnäs och yoghurt

Recept på coleslaw. Den krämiga coleslawen är mångas favorit och passar att servera till allt grillat kött, t ex hamburgare och spareribs.

Coleslaw - krämig vitkålssallad med majonnäs och yoghurtColeslaw - krämig vitkålssallad med majonnäs och yoghurtColeslaw - krämig vitkålssallad med majonnäs och yoghurt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gvitkål- färsk
  • 2salladslökar
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 mskdijonsenap
  • 2 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 0,5 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kålen, gärna på mandolin. Ansa och strimla salladslöken.

  2. Blanda yoghurt, majonnäs, senap och socker. Krydda med salt och peppar. Vänd i kål och lök i såsen. Låt stå kallt ca 1 timme.

  3. Klipp i hälften av smörgåskrassen i cole slawn och toppa med resten.

Vad tyckte du om receptet?