Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cole slaw

En riktigt god cole slaw görs genom att vitkålen får stå och laka ur sig vätska, gärna över natten. Russinen ger en god sötma till salladen.

Malin Landquist
Cole slaw
Cole slaw
Cole slaw
Cole slaw Foto: Joel Wåreus

Cole saw

  • 700 gvitkål
  • 1gul lök
  • 2 tsksalt- + 1 krm
  • 1orange paprika
  • 1 dlrussin- gula
  • 1 dlmajonnäs
  • 0,5 dldijonsenap- grov
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla vitkålen. Skala och finhacka löken. Lägg kål och lök i en bunke och strö på 2 tsk salt. Ställ under press ca 3 timmar.

  2. Krama ut eventuell vätska ur kålen. Kärna ur och finstrimla paprikan.

  3. Krama ihop alla ingredienser till salladen väl med rena händer. Krydda med 1 krm salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?