Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cold brew – kallbryggt kaffe

Sverige är ett kaffeälskande land, och det här är något att testa för alla javaälskare! Cold brew är ett kallbryggt kaffe som bjuder på en helt ny smakupplevelse, med mer sötma och utan bitterheten och syran som finns i kaffe som bryggts på varmt vatten. Mixa med kall mjölk och is för en härligt svalkande dryck!

Cold brew – kallbryggt kaffe
Cold brew – kallbryggt kaffe
Cold brew – kallbryggt kaffe
Foto: Adobe Stock

Ingredienser

  • 1 dlkaffe- grovmalet
  • 8 dlvatten- kallt

Gör så här

  1. Mät upp kaffepulvret och häll det i en burk eller kanna med lock.

  2. Häll det kalla vattnet över kaffet. Rör om så att kaffe och vatten blandas ordentligt

  3. Täck kannan/burken med tättslutande lock, och ställ i kylskåp och låt dra i 18-24 timmar. Rumstemperatur och över natten fungerar också om du är otålig.

  4. Sila den försiktigt genom en silduk, kaffefilter eller ett par lager kraftigt hushållspapper.

  5. Sila kaffeblandningen 2-3 gånger tills det inte finns någon sump kvar på botten. Har du svårt att få bort all sump har du sannolikt använt ett för finmalet kaffepulver.

  6. Servera med kall mjölk och socker efter smak och tycke. Du kan även smaksätta din kaffedrink med sötad kondenserad mjölk, kardemumma eller annan krydda som du tycker om. Du kan förvara din cold brew väl försluten i kylskåp i upp till en månad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök