Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cocktailsill är en ny variant av tomatsill där körsbärstomater med dillfrön och rosépeppar ger extra god smak.
Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda tomaterna med socker, salt, rosépeppar och dillfrön.
Tillaga tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 75° och ugnsbaka ytterligare ca 2 timmar.
Lag: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna.
Skär sillfiléerna i mindre bitar och varva dem med tomaterna i en burk. Häll över ättikslagen och låt sillen stå i kylen ca 2 dygn.