Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cocktailsill

Cocktailsill är en ny variant av tomatsill där körsbärstomater med dillfrön och rosépeppar ger extra god smak. 

CocktailsillCocktailsillCocktailsill
Recept på cocktailsill. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- (420 g)
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 tskrosépeppar
  • 1 tskdillfrön

1-2-3-lag

  • 0,5 dlättiksprit- (12%)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda tomaterna med socker, salt, rosépeppar och dillfrön.

  2. Tillaga tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 75° och ugnsbaka ytterligare ca 2 timmar. 

  3. Lag: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna. 

  4. Skär sillfiléerna i mindre bitar och varva dem med tomaterna i en burk. Häll över ättikslagen och låt sillen stå i kylen ca 2 dygn. 

Vad tyckte du om receptet?