Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cobbler med persika och hallon

Cobbler är en klassisk amerikansk fruktkaka. Frukten täcks av en tjock kaksmet som vid gräddning får en krispig yta.

Cobbler med persika och hallonCobbler med persika och hallonCobbler med persika och hallon
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 600 gpersikor
  • 200 ghallon
  • 100 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 dlkokosflingor- rostade
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 dlmjölk

Gör så här

  1. Kärna ur persikorna och dela dem i mindre bitar. Blanda hallon och persikor i en ugnsfast smörad form.

  2. Tärna smöret och rör det med socker. Blanda ner mjöl, bakpulver och kokos. Tillsätt mjölken, lite i taget.

  3. Bred smeten över frukten. Grädda i ugn, 200 grader, i cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök