Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Club sandwich med chipotlemajo

Club sandwich är en perfekt och matig lunchmacka som alla brukar gilla. Så här i vintertid passar det bra att byta tomat och isbergssallad mot sharonfrukt och späd mangold. Smörgåsarna passar också bra att slå in i smörgåspapper och ta med som utflyktsmat.

Club sandwich med chipotlemajo
Club sandwich med chipotlemajo
Club sandwich med chipotlemajo
Foto: Ove Lindfors‎

Ingredienser

  • 300 gkycklinglårfilé- ca
  • smör
  • salt
  • peppar- nymald
  • 1 pktbacon- 140 g
  • 12sharonfrukter
  • 1rödlök
  • 8 storaformbröd- skivor eller mörkt bröd
  • späda salladsblad- till exempel röd mangold eller babyspenat

Chipoltlemajonnäs

  • 2 dlmajonnäs
  • 1 tskchipotlechili- smoked sauce
  • 2 mskinlagd jalapeño- hackad
  • salt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till majonnäsen.

  2. Putsa kycklingen. Lägg filéerna mellan plastfolie och banka ut dem med en kastrull.

  3. Stek kycklingen i smör på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Låt kallna. Dela eventuellt kycklingen så det blir fyra jämnstora portioner.

  4. Dela baconskivorna och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Dela sharonfrukterna, skär bort bladfästet och skiva frukten. Skala och skiva löken.

  6. Bred majonnäs på brödskivorna. Lägg på sallad, kyckling, bacon, sharonfrukt och lök. Avsluta med lite sallad.

  7. Lägg på resten av brödskivorna som lock. Tryck ihop och fäst med tandpetare, eller skär mackorna på diagonalen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök