Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Club sandwich med baconmajonnäs

Club sandwich med baconmajonnäs är en utmärkt picknickmacka. Gör mackorna helt klara och packa in i smörgåspapper. Om det tar lång tid innan de serveras kan kyckling, baconmajonnäs och tillbehör packas var för sig och läggas i brödet på plats. 

Club sandwich med baconmajonnäs
Club sandwich med baconmajonnäs
Club sandwich med baconmajonnäs
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 gminutkycklingfilé- BBQ-kryddad
  • 1 mskrapsolja

Baconmajonnäs

  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 2äggulor
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 2 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3tomater
  • 1rödlök
  • 1krispsalladshuvud
  • 12 skivorsurdegstoastbröd

Gör så här

  1. Majonnäs: Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Finhacka det. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan, lite i taget under vispning. Rör i baconet och krydda med salt och peppar.

  2. Skiva tomaterna. Skala och finskiva rödlöken.  Bryt salladen i bitar.

  3. Pensla lite olja på kycklingen och grilla filéerna runtom på indirekt värme  ( vid sidan av glöden) till 70° innertemperatur, ca 6 min på varje sida.  Låt svalna. Skär kycklingen i tunna skivor.

  4. Bred majonnäs på bröden. Fördela lök, sallad, tomat och kyckling över och varva så att varje person får tre brödskivor var. Lägg ihop sandwichen tajt i smörgåspapper och skär tvärs över med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?