Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Club sandwich – klassiskt recept

Recept på en klassisk Club sandwich med kyckling, bacon och majonnäs. 

Club sandwich – klassiskt recept
Club sandwich – klassiskt recept
Club sandwich – klassiskt recept
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer- (à 150 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmolivolja
  • 12 skivorsurdegsbröd- vitt,  tunna
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 4tomater
  • 1 krukakrispsallad

Majonnäs

  • 1äggula
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tsksenap- engelsk eller ­amerikansk
  • 2 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • cornichons

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna. Sänk värmen och stek ca 15 min runt om, tills kycklingen är genomstekt. Skär filéerna i tunna skivor.

  2. Majonnäs: Vispa ihop ägg, vinäger och senap. Vispa in oljan droppvis till en krämig majonnäs. Krydda med salt och peppar.

  3. Ta upp kycklingen och rosta brödskivorna i olja i stekpannan. Ta upp brödet och stek baconet knaprigt i stekpannan.

  4. Skär tomaterna i skivor. Lägg ihop 3 skivor bröd, kyckling, bacon, majonnäs, tomat och sallad.

  5. Stick en träpinne genom hela mackan så att den håller ihop. Servera med cornichons.

  6. Tips! Majonnäsen som blir över håller ca 2 veckor i kylen.

Vad tyckte du om receptet?